Skocz do zawartości

Piers Indycza W Piekarniku


margheritac

Rekomendowane odpowiedzi

składniki

  • 1 piers (ok1,2 kg)
  • 4 cytryny
  • 2 zabki czxosnku
  • 1 niepelna szklanka oleju

sposób przygotowania

Piers oplukac i osuszyc. Z cytryny wycisnac sok, czosnek przecisnac przez praske. Wymieszac olej z czosnkiem i sokiem z cytryny, dpèrawic sola i pieprzem. Mieso zalac marynata i wstawic na noc do lodowki. Wyjac z zalewy, osaczyc i ulozyc w oplukanym zimna woda naczyniu. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec ok 1 godz w temp. 200 stopni. W trakcie pieczenia smarowac tworzacym sie sosem.

http://www.mniammniam.pl/obrazki/blk.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.