Skocz do zawartości

Kotlety Ziemniaczne Kuronia


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 1 kg pyrów
  • 2 jaja
  • 4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 kg pieczarek
  • 0,25 śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka maki
  • pęczek koperku
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz, papryka
sposób przygotowania

Cebulkę poszatkować w kostkę i pokroić pieczarki. Pól cebuli odłożyć. Rozgrzać masło, cebulę i podusić dodając czosnek. Ziemniaki przecisnąć przez draskę i dodać cebulę z czosnkiem i jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki.

Kiedy sie troche sciagnie rozgrzac olej na patelni, formowac dosc duze kotlety i smazyc z obu stron na zloty kolor.

Sos:

Rozgrzać masło, dodać cebulę i pieczarki. Całość dusić. Oprószyć mąką, zamieszać i dodać śmietanę. Dodać pieprz i jarzynkę.

Usmazone kotlety polac sosikiem i smacznego.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.