Skocz do zawartości

Sernik Z Brzoskwiniami


ANGI

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI NA CIASTO:

30 dag mąki pszennej

20 dag margaryny PALMY

1 jajo

1 łyżka cukru

Z podanych składników zarobić ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 1 godz do lodówki bądź zamrażarki

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

1 kg zmielonego twarogu

5 jaj

15 dag cukru

otarta skórka z cytryny

1/2 kostki masła

1 budyń śmietankowy

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami i budyniem, stopniowo dodawać zmielony ser i skórkę z cytryny. Na końcu mase twarogową wymieszać z ubitą pianą z białek.

PONADTO:

1 puszka brzoskwiń (około 800g) brzoskwinie osączyć z soku.

SKŁADANIE CIASTA:

1/2 ciasta kruchego zetrzeć na grubych oczkach na spód formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na starte ciasto wyłożyć masę serową, na nie ułożyć kawałki brzoskwiń (brzoskwinia powinna być pokrojona na 4 kawałki) i na koniec wierzch posypać drugą połową ciasta startego na dużych oczkach. Piec 1 godz w temp 180 stopni C.

post-9915-1210795470_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.