kondi Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Smaczne bezy Składniki • białka z 3 jaj • 150 g cukru (ok 2 dl) proporcje 1 białko -50 g cukru Etapy przygotowania 1,ubic białka z 3jaj z 3 łyzkami cukru na koniec dodac reszte cukru i delikatnie zamieszać . workiem z ozdobna końcówka wyciskać formy na blaszcze wyłożonej pergaminem w odstepach 3 cm .piec w temp 125*C - OK 50 min (nie otwierac piekarnika ,piekarnik musi byc wcześniej nagrzany ) Dobrze jest po upieczeniu pozostawić bezy jeszcze w piekarniku na ok pół godziny do lepszego wysuszenia . do bezy mozna dodac kakao lub kawe ,kokos .Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.