Skocz do zawartości

Skubaniec


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo się cieszę Poziomo,że ciasto wyszło pomimo tylu wątpliwości...odpowiadam dopiero teraz i przepraszam że to trwało tak długo. Pytałaś o cukier waniliowy -oczywiście cały .....amoniak dodaję bo on sprawia że ciacho jest jednocześnie kruche i bardzo pulchne....jeżeli chodzi o cukier to do ciasta daję 3/4 szlanki cukru pudru a póżniej do piany 1 szklankę zwykłego.....a budyń na 3/4 litra mleka -chodziło mi że ma być taki większy i wsypujemy go do ubitej piany. Ja także piekłam go w sobotę i do piany tym razem dałam 2 łyżki kisielu truskawkowego-jest to przepis na większą blaszkę i wychodzi dość wysoki. A to mój ostatni wypiek....

post-3528-1219663796_thumb.jpg

post-3528-1219663916_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy później...
  • 9 miesięcy później...
  • 1 rok później...

U mnie na to ciasto mówimy kruszawiec i najczęściej pieczemy z wisienkami. Ja wczoraj upiekłam właśnie z wiśniami, a do piany dodałam wiórki kokosowe dla urozmaicenia :smile: Ciasto pyszne, a największą jego zaletą jest krótki czas przygotowania. Dla mnie rewelacja :smile: post-8290-0-98598000-1314273664_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.