Skocz do zawartości

Ciasto Smoka


hanula

Rekomendowane odpowiedzi

1.Upiec jeden biszkopt cienki jasny.Ja robię taki z czterech jaj .4 jajka 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki pszennej 0,5 łyzeczki proszku do pieczenia 2.Masy: 1/2 l mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 10 dag orzechów mielonych 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 cytryna 1 czekolada 4-5 łyżek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 kostki masła 10 dag rodzynek 10 dag owoców kandyzowanych(ananas, skórka pomarańczy,ja dałam wiśnie kandyzowane) 5 dag płatków migdałowych Masa ciemna: Masło utrzec na pulchną masę.Dodać przestudzony budyń ugotowany z dodatkiem mleka,cukru i cukru waniliowego.Wymieszać.Podzielić na dwie części.Do jednej dodać orzechy,kawe rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody,rodzynki i pokrojoną czekoladę. Masa jasna: Do drugiej części dodać sok z cytryny,płatki migdałowe i owoce kandyzowane. 3.Dodatki: 1 puszka ananasa 3 galaretki jednego koloru (przygotować wg przepisu na opakowaniu) 1 paczka podłużnych biszkoptów 1/2 szkl spirytusu (jak ktoś nie lubi to nie koniecznie Przełozenie placka -biszkopt -masa ciemna -biszkopty nasaczone spirytusem układane blisko siebie(jak ktoś nie lubi można ich nie moczyć w spirytusie) -masa biała -owoce ananasa -teżejąca galaretka Ciasto pochodzi z najnowszej książki Siostry Anastazji i jest super!Polecam

post-6584-1212948473_thumb.jpg

post-6584-1212948490_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.