Basia K Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Też z internetu..... Potrzebujemy: - schab pokrojony w plastry, - żółty serek w plasterkach w takiej samej ilości jak kotlety (sztuki, nie wagowo :grin:), - cebula pokrojona w cienkie plasterki powiedzmy na 6 kotletów 2 cebule średniej wiekości, - majonez, - sól, pieprz. Kotlety rozbijamy, traktujemy solą i pieprzem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa pokrywamy cebulką, na niej układamy po plasterku sera, na to znowu cebulka i miziamy po wierzchu majonezem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Pieczemy aż będzie rumiane na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Robiłam na niedzielny obiad,ale z karczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajaj Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Hej dziewczyny. Jedno pytanko. A z czym to podajecie? frytki,kartofle? Czy moze wytworzy sie z tego jakis sosik np. do ryzu lub makaronu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 ajaj Ja w niedzielę robiłam do tego ziemniaczki z koperkiem.Podczas pieczenia wytapia się tłuszczyk (nie smarowac niczym blaszki,bo będzie tonęło w tłuszczu),którym je okrasiłam. Dziś robiłam do tego sałatkę z przepisu Iwonki.Super pasowała. Wzbogaciłam trochę ten mój przepis,dodając na mięso startą marchewkę,pokrojone pieczarki (wszystko surowe) i dopiero potem majonez i ser.Pyyyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajaj Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Dziekuje Ci Basiu Ja podalam to miesko ze swiezym chlebem i sorowka z pekinskiej. Mojemu mezowi po 10 godz. pracy bardzo smakowalo. On ogolnie uwielbia zapiekany ser. A tego nie pozalowalam. Jak dla mnie to za slabo doprawilam i za duzo soku mi puscilo. Ale to moj blad. Teraz juz wiem jak to ma wygladac i nastepnym razem bedzie IDEALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.