Basia K Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Główka sałaty (ja robiłam też z kapusty pekińskiej) pęczek rzodkiewek pęczek dymki łyżka posiekanego koperku 15 dag sera feta sos: 0,25 szkl oliwy 3 łyżki czerwonego octu winnego łyżka musztardy 2 łyżeczki cukru biały pieprz,sól Wszystkie składniki sosu wymieszac. Sałatę porwac na małe kawałki,rzodkiewki pokroic w plasterki,dymkę ze szczypiorkiem posiekac.Fetę pokroic w kostkę.Wszystkie składniki lekko wymieszac w misce,polac sosem,posypac koperkiem i znów wymieszac. Cytuj
Wielki_Smakosz Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Dla mnie zawsze standard jeśli chodzi o feta. Sałata, pomidor koktajlowy, świeży ogórek, bazylia, oregano, tymianek itp Cytuj
pozioma Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ja z fetą robię... sałatkę grecką : sałaty - pekińska, zwykła, może być jeszcze do tego rukola ogórek świeży Pomidorki cebulka papryka czerwona feta -wszystko pokrojone w kostkę, oprócz cebuli- wrzucam krążki. Polewam sosem vinegrette - oliwa z oliwek+woda+musztarda lub ocet balsamiczny i zioła. Wychodzi pycha można dodać też kukurydzę, rzodkiewkę, szczypiorek - to już wersja bardziej polska niż grecka. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi