Skocz do zawartości
kuba6415

Buraczki Inaczej

Rekomendowane odpowiedzi

3kg buraków 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki soli 3 szklanki wody 1 szkanka octu 1.5 szkl.cukru po 8 sztuk liść laurowy i ziele ang. Buraczki ugotować w całości,zetrzeć na dużych oczkach.Do utartych buraczków dodać 3 ząbki czosnku,może być więcej.Pokroić cebule w piórka dodać do buraczków,oraz 2 łyżki soli.Przygotować zalewę z 3 szkl.wody 1szkl.octu 10 %,1.5szkl cukru oraz 8 szt.liść laurowy i ziele ang.Ostudzoną zalewą zalać buraczki,odstawić na 24h.Potem zlać sok wlać do słoików zakręcić zagotować.Świetny do barszczu.Buraczki włożyć do słoików zalać niewielką ilością oleju zagotować.Wnuczki chwala są fajne. Życzę smacznego. Przepis pochodzi z ziemi Lubuskiej.

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciekawy przepis Kuba, już go sobie zapisałam,przyjdzie czas, wyprobuję... pozdrawiam z ziemi lubuskiej:) :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za zainteresowanie mówię Ci buraczki są super pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

kuba...okaże sie :D napewno dam Ci znać, jak wyszły i czy smakowały...pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciesze się że smakują Ci buraczki Fredziu.Pozdrawiam :D :P :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mnie również przypadły do smaku te buraczki .Zrobiłam z podwójnej porcji .Buraczki i sok pyszne .Sok już wypróbowałam do barszczu :razz: , resztę w butelki i zapasteryzowałam . Nie wiem ,czy cebulę ,czosnek i reszte przypraw zostawia sie w sałatce ? bo ja zostawiłam :razz: . Pozdrawiam !!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Dorotko.Widać jesteś super kucharką.Bardzo dobrze to zrobiłaś.No i wypada życzyć ci smacznego :razz: :razz: :razz: pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kuba6415,zrobiłam dzisiaj twoje buraczki i właśnie leżakują przez 24h. ale powiedz mi proszę,czy można wszystko włożyć do słoiczków,razem z zalewą w której leżą? czy jednak odlać sok, a buraczki do słoików? pozdrawiam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj. Buraczki bez zalewy.Zalewę daj osobno do słoików i pasteryzuj stosownie do słoika. Zalewa jest dobra do barszczu.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Potwierdzam zalewa super do barszczu !!!!! Nigdy nie udało mi sie tak doprawić barszczu ,jak właśnie dzieki tej zalewie !!! Wystawiłam 5 :razz: . Kaziu może masz jeszcze jakieś przepisy ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj Dorotko.Prawdę mówiąc jestem zaskoczony tak wysoką notą duże dzięki. Jeżeli chodzi o przepisy to mam sporo.Pooglądam jak będą jakieś ciekawe.To je wstawię.Życzę ciepłych i wilgotnych dni to napewno będą rosły grzyby.Pozdrawiam :razz: :razz: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kuba,buraczki już w słoikach,a czy będą smaczne? okaże się w zimie :razz: jak probowałam, nakładając do słoików, były smaczne :razz: Zobaczymy później,zimową porą. Pozdrawiam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.