Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Składniki: 50 dag cielęciny 40 dag wątroby cielęcej 25 dag surowego boczku 6 dag słoniny 1 dag grzybów suszonych 10 dag włoszczyzny 1 czerstwa bułka 1 duża cebula 3 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, vegeta Mięso ugotować z włoszczyzną, grzyby namoczyć i ugotować, wątrobę i boczek usmażyć z cebulą, bułkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko zemleć przez drobniutkie sitko, dodać przyprawy i jajka i dokładnie wymieszać. Dno naczynia żaroodpornego lub blaszki wyłożyć plasterkami słoniny (może być podsmażona ale wtedy dajemy także tłuszcz) i wykładamy masę mięsną. Piec w 180 stopniach aż powierzchnia stanie się chrupiąca, a całość zacznie odstawać od brzegów. Pozostawić w formie do przestudzenia. Wyjąć jeszcze letni i zawinąć w papier do pieczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.