Skocz do zawartości

Napoleonka


Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto : 2 opakowania ciasta francuskiego (zwinietego w rulonik ) Upiec dwa placki w temperaturze ok.200°C Krem : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki kartoflanej 1/2 kostki masla 2 lyzeczki cukru waniliowego Szklanke mleka zagotowac z cukrem i maslem . W drugiej szklance mleka dokladnie (zeby nie bylo grudek) roztrzepac jajka i make .Ugotowac z tego gesty budyn. Jeszcze goracym kremem posmarowac placek i przykryc drugim. Delikatnie przycisnac i posypac cukrem pudrem. post-9342-1217426639_thumb.jpg post-9342-1217426829_thumb.jpg Mozna jesc cieply.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.