Skocz do zawartości

wyzel

Smakowicze
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O wyzel

  • Urodziny 14.01.1967

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia wyzel

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. wyzel

    Gofry Tanie

    Czy to nie jest przypadkiem ciasto na gofry?
  2. wyzel

    Napoleonka

    Ciasto : 2 opakowania ciasta francuskiego (zwinietego w rulonik ) Upiec dwa placki w temperaturze ok.200°C Krem : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 lyzki maki pszennej 2 lyzki maki kartoflanej 1/2 kostki masla 2 lyzeczki cukru waniliowego Szklanke mleka zagotowac z cukrem i maslem . W drugiej szklance mleka dokladnie (zeby nie bylo grudek) roztrzepac jajka i make .Ugotowac z tego gesty budyn. Jeszcze goracym kremem posmarowac placek i przykryc drugim. Delikatnie przycisnac i posypac cukrem pudrem. Mozna jesc cieply.
  3. Zrobilam wczoraj to ciasto i goraco polecam. http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008...zekoladowe.html
  4. Krem budyniowy 2 budynie smietankowe 1/2 litra mleka 150 gr. cukru 250 gr. masla Budynie (te na pol litra mleka ) rozmieszac z ok. pol szklanki zimnego mleka,reszte mleka zagotowac , na chwile zdjac z ognia i dodac rozmieszane budynie Ugotowac energicznie mieszajac (budyn jest gesty i moze przywierac do garnka). Kostke miekkiego masla zmiksowac na " puch" i dodawac po dwie lyzki dobrze wystudzonego budyniu ciagle miksujac. Ten krem jest pewny ,nie ma grudek i smakuje bardzo dobrze. Mozna uzyc budyniu waniliowego ,ale osobiscie uwazam ,ze smietankowy jest najepszy. Pozdrawiam serdecznie
  5. Upieklam dzisiaj slimaczki . Jak zwykle wyszly super (ten przepis jest niezawodny) Zrobilam z podwojnej porcji ciasta .Polowe z makiem i polowe z orzechami . Pycha!
  6. wyzel

    Rafaello

    Masa wyszla super ! Rzeczywiscie smakuje jak rafaello :P . Dzieki za przepis
  7. wyzel

    Rafaello

    Wlasnie jestem w trakcie robienia masy ,ale po dodaniu kilku kropel czekolady cala piana jajeczna "siadla". Czy tak ma byc czy cos zrobilam zle ? Dodalam reszte skladnikow (oprocz masla) i odstawilam do wystygniecia . Cos mi sie zdaje ze nici z mojego placka. Prosze o odpowiedz czy po wystudzeniu masa zgestnieje i bedzie sie nadawala do polaczenia z maslem ,czy juz teraz zrezygnowac? Pozdrawiam serdecznie Irena
  8. wyzel

    Gra Muzyczna

    Bo sa dni , gdy ciagle pada deszcz nie mowie wtedy nic telefon milczy tez Przepraszam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.