Pola Połetek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki octu Krem: 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 żółtka 25 dag masła Ciasto kokosowe: 20 dag wiórków kokosowych 4 białka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do piecz. Żółtka oddzielić od białek, ubić białka na sztywną pianę i dodając po trochę cukru ubijać aż do jego całkowitego rozpuszczenia się. Dodać żółtka wymieszane z proszkiem i octem jeszcze chwilę ubijając. Mąkę przesiać, wsypać do piany i delikatnie wymieszać. Piec w 170-180 stopniach. Zimny przekroić na połowę. Ananasy osączyć i pokroić w drobne kawałki. Na soku ugotować budyń z mąki, budyniu i żółtek. Zimny budyń utrzeć z masłem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać, aż cukier się rozpuści. Wsypać wiórki wymieszane z proszkiem. Dokładnie, lecz delikatnie wymieszać i upiec w tej samej blaszce, co biszkopt. Złożenie placka: Biszkopt – krem – ciasto kokosowe. Biszkopt można nasączyć wodą z cytryną. Można też polać polewą lub lukrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.