Skocz do zawartości

Superanckie Powidła śliwkowe


Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepis dostalam od cioci, wypróbowałam i są na prawdę godne polecenia i zrobienia. ok 5 kg węgierek (lub innych śliwek) 1 kg cukru 3 łyżki stołowe octu. Słiwki umyc, wydrążyc pestki i wsypac do naczynia w którym będziemy smażyc. Dodac cukier i ocet wymieszac i zostawic na noc. Prosze sie nie zrazac bedzie sporo soku ale wszystko się wygotuje. Następnego dnia smażyc (a raczej dusic) ok 4-5 godzin. Wkładac do słoików i pasteryzowac. Bardzo smaczne, szybkie i tanie. NA prawdę warto zrobic. UWAGA Ja smażyłam w prodziżu, one się duszą w syropie i nie trzeba mieszac, nie przywierają. POLECAM Sylwia

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.