Skocz do zawartości
Sylwiak_81

Superanckie Powidła śliwkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepis dostalam od cioci, wypróbowałam i są na prawdę godne polecenia i zrobienia. ok 5 kg węgierek (lub innych śliwek) 1 kg cukru 3 łyżki stołowe octu. Słiwki umyc, wydrążyc pestki i wsypac do naczynia w którym będziemy smażyc. Dodac cukier i ocet wymieszac i zostawic na noc. Prosze sie nie zrazac bedzie sporo soku ale wszystko się wygotuje. Następnego dnia smażyc (a raczej dusic) ok 4-5 godzin. Wkładac do słoików i pasteryzowac. Bardzo smaczne, szybkie i tanie. NA prawdę warto zrobic. UWAGA Ja smażyłam w prodziżu, one się duszą w syropie i nie trzeba mieszac, nie przywierają. POLECAM Sylwia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.