Sylwiak_81 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Witam, przepis dostalam od cioci, wypróbowałam i są na prawdę godne polecenia i zrobienia. ok 5 kg węgierek (lub innych śliwek) 1 kg cukru 3 łyżki stołowe octu. Słiwki umyc, wydrążyc pestki i wsypac do naczynia w którym będziemy smażyc. Dodac cukier i ocet wymieszac i zostawic na noc. Prosze sie nie zrazac bedzie sporo soku ale wszystko się wygotuje. Następnego dnia smażyc (a raczej dusic) ok 4-5 godzin. Wkładac do słoików i pasteryzowac. Bardzo smaczne, szybkie i tanie. NA prawdę warto zrobic. UWAGA Ja smażyłam w prodziżu, one się duszą w syropie i nie trzeba mieszac, nie przywierają. POLECAM Sylwia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.