Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
pozioma

Moja Lazania

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję wykorzystać gotowe płaty do lazanii, ja używam Lubella. Resztę trzeba zrobić samemu, żeby efekt był wspaniały:) Przepis: Mięsko mielone Pomidory w puszce koncentrat pomidorowy cebulka czosnek zioła płaty lazania np Lubella ser żółty - starty na tarce, najlepiej miękki typu morski, starty na grubo:) 3 pomidorki ewentualnie-papryka,oliwki mięso mielone podsmażyć z drobno pokrojoną cebulką i zmiażdżonym czosnkiem, dodać pomidory z puszki-krojone bez skórki, podgotować, dodać koncentrat pomidorowy - wg uznania, do tego ze 3 świeże pomidory najlepiej bez skórki, pokrojone w kostkę,ale może być ta skórka,ja czasem zostawiam:) można dodać do tego "sosu" także pokrojoną w kostkę paprykę i oliwki,ale ja zrobiłam ostatnio wersję podstawową. Dodać na koniec dużo ziół - oregano, bazylię, zioła prowansalskie, sól i pieprz,spróbować czy dobre i zostawić na chwilkę do przestygnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do ok 180-200 stopni. Naczynie żaroodporne wykładamy płatami Lubella, potem warstwą sosu, potem startym serem, znów płaty, sos, ser i tak w kółko w zależności ile mamy składników. Wstawiamy, zapiekamy, gotowe:) Fotki poniżej-pycha!

post-10799-1219132790_thumb.jpg

post-10799-1219132797_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.