AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 50 dkg filetów solonych 5 ząbków czosnku 4 ogórki konserwowe 100 ml octu 10% 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 pęczka koperku szczypta otartej skórki z cytryny,sok z 1/4 cytryny,sól,pieprz,cukier Śledzie opłukać,włożyć do naczynia,zalać wodą z octem i sokiem z cytryny.Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.Spraskowany czosnek wymieszać ze skórką cytrynową,pieprzem,solą i odrobiną cukru,dodać majonez i jogurt,wymieszać.Ogórki przekroić wzdłuż,ułożyć na półmisku,na nie osuszone i przekrojone na 3-4 części śledzie,zalać sosem i wstawić do lodówki na 3 godz.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Przyznam że ciekawy pomysł , obiecuje wypróbować na 8.11. 2008r. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam, skusiłam się na tego śledzika - wyszedł bardzo dobry, rodzince bardzo smakował ten sos czosnkowy ;) Smaczna przekąska - polecam :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.