Skocz do zawartości

Karkówka Z Warzywami


mart
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ok.1kg karkowki bez kosci,2 srednie papryki,2 cebule,30 dkg pieczarek,2 male sloiki keczupu,vegeta,okolo pol szklanki oleju Mieso kroimy w plastry grubosci palca,przyprawiamy tylko vegeta i ukladamy w naczyniu zaroodpornym,wlewamy olej,ukladamy cebule pokrojona w piorka tak aby zakryc mieso,na to pieczarki pokrojone w plastry,na pieczarki papryka pokrojona w paski. Wylewamy na to keczup tyle,aby zakryc papryke.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez okolo 1,5 godz. Mieso ma byc miekkie,rozpadajace sie.Doskonale!Malo przy tym pracy a efekt gwarantowany. Zaroodporne naczynie ma byc przykryte. Ps.Przepis nie jest mojego autorstwa ale nie potrafie podac zrodla,nie pamietam skad go mam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Zgadzam się karkóweczka jest super Robię ją cześto na rózne imprezki i szybko znika, mięsko jest mięciutkie i smaczniutkie Tylko ja karkóweczkę nacieram ziołami i na noc do lodówki wkłądam i następnego dnia dopiero piekę i oleju daje malutko,żeby nie było zbyt tłuste. Od keczupu dość sosiku się zrobi

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.