Skocz do zawartości

Pulpety W Sosie Koperkowym


mart

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag miesa mielonego,2 szklanki bulionu(moze byc z kostki),1 jajko,4lyzki mleka,4 lyzki bulki tartej,pol lyzeczki majeranku, natka pietruszki,sol,pieprz Sos:peczek koperku,2 zoltka,pol szklanki smietany 22%,1 lyzeczka maki ziemniaczanej,sol ,pieprz Mieso wymieszac z jajkiem,mlekiem,bulka tarta,natka i przyprawami.Z masy uformowac nieduze pulpety i gotowac do momentu az wyplyna w bulionie,nastepnie wyjac.Koperek umyc i posiekac.Zoltka roztrzepac ze smietana.Make ziemniaczana rozprowadzic niewielka iloscia wody i dodac do smietany,dodac koperek,doprawic i wlac do bulionu w ktorym gotowaly sie pulpety.Mieszac az sos zgestnieje.Pulpety wlozyc do sosu i zagrzac.Podawac z ryzem lub ziemniakami.Naprawde dobre.Przepis pochodzi z "Lubie gotowac"Proszynski i S-ka.

post-11358-1227528250_thumb.jpg

post-11358-1227528272_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.