Skocz do zawartości

Sernik Przekładany


mart

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto:50 dag maki,1 szklanka cukru,20 dag margaryny,2 jajka,1 zoltko,1 cukier waniliowy(8g), lyzeczka proszku do pieczenia, smietana Masa serowa:1kg twarogu,1,5szklanki cukru,20 dag margaryny lub masla,2 jajka,pol szklanki mleka,1 budyn smietankowy lub waniliowy.Wiorki kokosowe do posypania. Zagniesc ciasto z podanych skladnikow.Podzielic je na 3 czesci i upiec w 3 jednakowych formach w 180st.Ser,margaryne, roztrzepane jajka i cukier wlozyc do duzego garnka,dokladnie wymieszac i zagotowac na malym ogniu.Budyn rozpuscic w mleku i wlac do gotujacej sie masy serowej.Dokladnie wymieszac i jeszcze raz zagotowac.Zdjac z ognia.Wystudzic. Placki przekladac masa.Wierzch ostatniego placka posmarowac cienko masa i posypac wiorkami kokosowymi.Szkoda ze nie posiadam zdjecia, wyglada i smakuje doskonale.Trudno uwiezyc ze to sernik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.