Skocz do zawartości

Kwaszonka Z Czerwonej Kapusty


fredzia

Rekomendowane odpowiedzi

9kg kapusty czerwonej 15dkg soli 2kg kwaśnych jabłek 1 kg cebuli Kapuste,jabłka,cebule poszatkować,wymieszać z solą,ubić ciasno w garnku kamiennym.Kiszonke przykryć czystym płótnem,denkiem,obciążyć.Przetrzymać w kuchni tak długo,ażprzeminie okres burzliwej fermentacji,następnie wynieść do piwnicy.Tak przygotowana kwaszonka jest znakomitą surówką.Przed podaniem trzeba skropić olejem i posypać cukrem.SMACZNEGO>

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.