fredzia Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 9kg kapusty czerwonej 15dkg soli 2kg kwaśnych jabłek 1 kg cebuli Kapuste,jabłka,cebule poszatkować,wymieszać z solą,ubić ciasno w garnku kamiennym.Kiszonke przykryć czystym płótnem,denkiem,obciążyć.Przetrzymać w kuchni tak długo,ażprzeminie okres burzliwej fermentacji,następnie wynieść do piwnicy.Tak przygotowana kwaszonka jest znakomitą surówką.Przed podaniem trzeba skropić olejem i posypać cukrem.SMACZNEGO> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.