Skocz do zawartości

Spaghetti al Pesto


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Spaghetti al Pesto

40 dag makaronu spaghetti,

150 ml oliwy z oliwek,

5 dag orzeszków pinii,

6 dag startego parmezanu,

3 ząbki czosnku,

1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,

sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przesiśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać gorący makaron. Posypać parmezanem, wymieszać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.