Gość Słonko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Frafalle z kurczakiem: 1 opakowanie makaronu typu kokardki podwójna pierś z kurczka 1 brokuł 1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny 1 kostka rosołowa 1 opakowanie sosu białego Knorr 1 mała śmietana 12% Makaron i brokuły gotujemy al dente ( oczywiście osobno:). W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś, dla lepszego smaku możemy dodać odrobinę przyprawy do kurczaka lub curry. Pod koniec smażenia dodajemy mrożoną włoszczyznę, do tego wrzucamy podrobioną kostke rosołową i dusimy razem aż zmiękną warzywa. Kiedy kurczak z warzywami jest juz gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i rozdrobnione brokuły. Na koniec rozrabiamy sos knorra ze smietana i zalewamy całość. Wystarczy chwilke poddusić i mamy gotowe pyszne danie. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.