iwonia Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Spód: 1/3 kostki margaryny,3/4 szklanki mąki,1/4 szklanki cukru,1 jajo,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Margarynę utrzeć z cukrem i jajkiem dodać mąkę z proszkiem,wyłożyć na blachę.Piec w temp.150 ok.10 min. Masa serowa: 1kg. sera śmietankowego (NIE twaróg) 500 ml. śmietany kremówki 30%,8 jaj pół szklanki cukru pudru,jedna szklanka cukru,jeden cukier waniliowy(mały),jeden budyń śmietankowy. Wykonanie: ser,8 żółtek, cukier, budyń utrzeć.Do utartej masy dodać ubita kremówkę z cukrem pudrem,wymieszać,a następnie ubite białka, całość wymieszać, wyłożyć na podpieczony spód, a następnie piec w temp.150 ok.2 godz. Ja nieraz ten sernik piekłam przez 2,5 godz. wszystko zależy od rodzaju piekarnika Smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.