Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Udka z kurczaka po myśliwsku 6 udek z kurczaka 1 średnia cebula 20 dag pieczarek 2 łyżki masła 100 ml rosołu (może być z kostki) 100 ml białego wytrawnego wina Udka obsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć razem z udkami do jasno złotego koloru cebuli. Całość opruszyć mąką. Dodać rosół i wino. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min). Pieczarki umyć i pokroić na cienkie plasterki. Przesmażyć na pozostałym maśle. Dodać do udek. Poddusić ok 2 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.