Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Spaghetti z sezamem i czosnkiem 30 dag spaghetti, 2 łyżki ziaren sezamu 4 strąki chili, 4 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Ziarna sezamu uprażyć na patelni Strączki chili przekroić wzdłuż, umyć usuwając nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Oliwę rozgrzać mocno na patelni. Poddusić na niej chili i czosnek, aż zmiękną i staną się szkliste. Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Makaron wymieszać z uprażonymi ziarnami sezamu, chili, czosnkiem posolić i popieprzyć do smaku. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką. Podawać gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.