U_111 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 * 250 ml spirytusu 95 procent * 500 ml wody * 100 g dobrego gorzkiego kakao w proszku * 500 g cukru * 0,5 g wanilii w proszku Podgrzac wode, ale nie zagotowac. Dodac kakao i dokladnie rozpuscic mieszajac drewniana lyzka. Nastepnie powoli wsypywac cukier caly czas mieszajac - az do uzyskania jednolitej masy. Ostudzic. Wanilie rozpuscic w spirytusie. Polaczyc spirytus z kremem z kakao. Przelac do butelki i odstawic do lodowki na kilka godzin. Smacznego :) Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 A jaka konsystencje ma gotowy krem? Cytuj
U_111 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Oczywiscie jest to trunek - likier (typu Baileys), zeby ktos nie pomyslal, ze chodzi o krem do ciast. :) Jesli chodzi o konsystencje to trudno mi tak okreslic, w kazdym razie nie jest szczegolnie gesty. Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Nie, no wiedzialam ze do picia,tylko krem zazwyczaj kojarzy sie z czyms gesciejszym.Przeczytalam skladniki i cos mi wlasnie nie pasowalo.Warto zawsze napisac jaka ma konsystencje,zeby wiedziec ze krem (w tytule) to jednak nie krem.Ale napewno musi byc smaczny :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.