Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 1kg filetów z mintaja lekko rozmrażamy i posypujemy wegetą Ciasto: 2jajka 2szkl mąki pszennej 1szkl wody lub mleka Wszystko zmiksować. Zalewa: 2szkl wody 1/2szkl oleju 2łyżki cukru 3łyżki octu 4łyżki ketchupu słoiczek koncentratu pomidorowego 3małe cebulki Wszystko razem zagotować i pozostawić do ostygnięcia.Cebulki tylko obieramy z łupinek nie kroimy. Ponadto słoiczek papryki konserwowej i ogórków. No to szykujemy: Rybkę obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju na złoty kolor.Pozostawiamy do ostygnięcia.Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paseczki.Gdy już mamy wszystko gotowe to bierzemy głęboką salaterkę i układamy warstwami: 1.rybka 2.warzywa i tak do wyczerpania składników,ostatnią warstwę mają tworzyć warzywa.Wszystko zalewamy zimną zalewą i ostawiamy najlepiej na noc do lodówki. Rybkę tą podaję na Wigilijny stół i nie tylko.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.