Skocz do zawartości

Rybka Po Chińsku


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1kg filetów z mintaja lekko rozmrażamy i posypujemy wegetą Ciasto: 2jajka 2szkl mąki pszennej 1szkl wody lub mleka Wszystko zmiksować. Zalewa: 2szkl wody 1/2szkl oleju 2łyżki cukru 3łyżki octu 4łyżki ketchupu słoiczek koncentratu pomidorowego 3małe cebulki Wszystko razem zagotować i pozostawić do ostygnięcia.Cebulki tylko obieramy z łupinek nie kroimy. Ponadto słoiczek papryki konserwowej i ogórków. No to szykujemy: Rybkę obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju na złoty kolor.Pozostawiamy do ostygnięcia.Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paseczki.Gdy już mamy wszystko gotowe to bierzemy głęboką salaterkę i układamy warstwami: 1.rybka 2.warzywa i tak do wyczerpania składników,ostatnią warstwę mają tworzyć warzywa.Wszystko zalewamy zimną zalewą i ostawiamy najlepiej na noc do lodówki. Rybkę tą podaję na Wigilijny stół i nie tylko.Polecam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.