Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego czerstwa bułka sól,jajko pieprz majeranek czosnek granulowany mały koncentrat pomidorowy bułka tarta śmietana Przygotowanie: Bułkę namoczyć w wodzie,odcisnąć,dodać do mięsa mielonego.Dobrze połączyć,wbić jajko i doprawić przyprawami do smaku.Z gotowego mięsa formować małe klopsiki,obtaczać w bułce tartej i kłaść do gotującej się wody z koncentratem pomidorowym.Gotować do chwili aż sos zacznie robić się gęsty.Doprawić solą do smaku i śmietaną.Podawać z makaronem, ziemniakami,posypać koperkiem lub natką pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.