Skocz do zawartości

Szczupak W Zalewie Octowej


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: sprawiony szczupak sól z przyprawami-sól ziołowa(można taką kupić w polo markecie"Markety")lub sama sól mąka olej. Szczupaka oczyszczamy,myjemy.Kroimy w dzwonka i posypujemy solą z przyprawami,odstawiamy na pół godzinki.Na patelni rozgrzewamy olej,rybkę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Zalewa: 2litry wody sól ocet cukier 2małe cebulki liść laurowy ziele angielskie 3ziarenka pieprz 3 ziarenka Wodę wlewamy do garnka i wkładamy obraną cebulkę i przyprawy.Gdy się zagotuje doprawimy do smaku solą,cukrem i octem wedle uznania. Gotujemy około 10min,zdejmuje z ognia i wkładamy usmażoną rybkę.Odstawiamy do ostygnięcia.Najlepiej smakuje drugiego dnia.

post-12133-1228386624_thumb.jpg

post-12133-1228386649_thumb.jpg

post-12133-1228386664_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.