Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 2kg buraczków 400ml octu 8% 10dag cukru pudru łyżka soli 4ząbki czosnku kilka ziaren ziela angielskiego,pieprzu i kminku. Wykonanie: Buraki umyć,ugotować.Odcedzić obrać i pokroić w grubą kostkę.Włożyć do słoików,posypać przyprawami i dodać pokrojony w plasterki czosnek.Litr wody zagotować z solą,cukrem i octem.Zalać buraczki,słoiki zamknąć i pasteryzować 15min. Cytuj
Mandi111 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Pyszne są takie burczaki! Ja staram sie kupowć takie mniejsze żeby ich nie przekrajać, tylko wrzucam do słoika w całości - ładnie to wygląda:) Cytuj
szyszka Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Czy takie buraczki nadają się na barszczyk na zime? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.