Skocz do zawartości

Mandi111

Smakowicze
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Białystok

Kontakt

  • Skype
    kkkasia29

Osiągnięcia Mandi111

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ja bym proponowała dodać marchewkę, cukinię pokrojoną w kosteczkę i ewentualnie seler (nitki ze słoika):)
  2. Ja również polecam ten sosik! Jest przepyszny do makaronu albo do ryżu ugotowanego na sypko. Moje uwagi: - na początku pomidory sparzyłam wrzątkiem i zdjęłam skórę - dodałam mniej cukru, za to wlałam sok z ananasów z puszki - nastepnym razem chili i białego pieprzu dam o wiele mniej (pieprz zmniejszę o połowę, chili tylko wezmę na czubek łyżeczki) - jak dla mnie było zbyt pikantne i paliło mnie w język, mój mąż podczas jedzenia miał zaczerwienione i załzawione oczy (hihi) Dlatego musiałam ratować sos i zrobiłam tak. Wrzuciłam z powrotem sos do garnka, w oddzielnym garnku podgotowałam 2 kg pomidorów bez skórki i 1 kg cebuli cukrowej - dodałam to do sosu, wymieszałam i było ok - smak słodko-piakntno-kwaśny - po porstu idealny:) Wyszło mi 20 małych słoiczków takich po dżemie.
  3. Dziś posmarowałam tym dżemikiem naleśniki i jak dla mnie jest delikatnie zbyt słodki. Następnym razem go zmodyfikuję, dam mniej cukru a za to dodam żelfix. Będzie idealny!!!
  4. Olejek pomarańczowy daje naprawdę dużo jeśli chodzi o aromat. Nie rezygnowałabym z niego na twoim miejscu. Ewentualnie mozesz dodać cytrynowy i do tego dwie galaretni cytrynowe. Ps. Mój dżemik po wstawieniu słoiczka do lodówki fajnie zgęstniał. Gdy go wyjęłam, postał 5 minut w kuchni i znówn jest rzadki.... Chyba mam za ciepło w domu:)
  5. Mandi111

    Marynowane Buraczki

    Pyszne są takie burczaki! Ja staram sie kupowć takie mniejsze żeby ich nie przekrajać, tylko wrzucam do słoika w całości - ładnie to wygląda:)
  6. Ja zrobiłam leczo z troszkę innego przepisu. 2 kg cukinii - obrać i pokroic w kostkę 2 kg pomidorów - sparzyć ,zdjąć skórkę, pokroić 1,5 kg papryki kolorowej - pokroić 1 kg cebuli - pokroić na piórka 4 duze marchewki - obrać i pokroić na plasterki albo zetrzeć na tarce jarzynowej Wszystko gotować ok. 1 godzinki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gorące nakładać do słoików i odwracać do góry nogami. Potem można otworzyć słoik, dodać mięsko i danie gotowe! Pyszne z makaronem albo ryżem:)
  7. Mandi111

    Ogórki Po Chińsku

    Ja znam ten przepis pod nazwą ,,krokodylki'' :smile: I robiłam właśnie wczoraj:
  8. Nie, zrobiłam dokładnie tak jak napisałaś. Wyłączyłam gaz, odstawiłam garnek i dopiero wtedy wsypałam olejek i dwie galaretki w proszku. wymieszałam i przekładałam gorące do słoiczków. Poczekam do jutra, może ,, się namyśli'' i zgęstnieje;) Ale zapach ma wspaniały i kusi żeby od razu słoik otworzyć:smile:
  9. Przepis bardzo fajnie wygląda, a wasze zdjęcia sałatki są obłędne. Zaopatrzę się w składniki i tez we wtorek wypróbuję :smile:
  10. Właśnie dziś wypróbowałam ten przepis na dżemik z cukinii i wydaje mi się bardzo fajny, tyle tylko że coś mi nie chce gęstnieć... nie wiem czemu...a proporcje dałam dokładnie takie jak w przepisie bagsy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.