Ja również polecam ten sosik! Jest przepyszny do makaronu albo do ryżu ugotowanego na sypko.
Moje uwagi:
- na początku pomidory sparzyłam wrzątkiem i zdjęłam skórę
- dodałam mniej cukru, za to wlałam sok z ananasów z puszki
- nastepnym razem chili i białego pieprzu dam o wiele mniej (pieprz zmniejszę o połowę, chili tylko wezmę na czubek łyżeczki) - jak dla mnie było zbyt pikantne i paliło mnie w język, mój mąż podczas jedzenia miał zaczerwienione i załzawione oczy (hihi)
Dlatego musiałam ratować sos i zrobiłam tak. Wrzuciłam z powrotem sos do garnka, w oddzielnym garnku podgotowałam 2 kg pomidorów bez skórki i 1 kg cebuli cukrowej - dodałam to do sosu, wymieszałam i było ok - smak słodko-piakntno-kwaśny - po porstu idealny:)
Wyszło mi 20 małych słoiczków takich po dżemie.