Skocz do zawartości

Bigos


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1,5kg kiszonej kapusty wegeta liść laurowy po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego mały koncentrat pomidorowy laska kiełbasy 20dag wędzonego boczku garść grzybków suszonych łyżka smalcu płaska łyżka mąki. cebula jedna duża Przygotowanie: Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru soku,włożyć do garnka zalać sporą ilością wody,dodać przyprawy(jeśli kapusta jest długa pokroić).Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć,dodać koncentrat pomidorowy i połączyć z gotującą się kapustą.Dokładnie wymieszać.Dodać grzybki(nie namaczać).Smalec roztopić na patelni dodać mąkę i zrobić zasmażkę.Połączyć z kapustą jeszcze chwilkę pogotować i gotowe.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.