Beella Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Składniki: 1,5kg kiszonej kapusty wegeta liść laurowy po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego mały koncentrat pomidorowy laska kiełbasy 20dag wędzonego boczku garść grzybków suszonych łyżka smalcu płaska łyżka mąki. cebula jedna duża Przygotowanie: Kapustę lekko odcisnąć z nadmiaru soku,włożyć do garnka zalać sporą ilością wody,dodać przyprawy(jeśli kapusta jest długa pokroić).Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć,dodać koncentrat pomidorowy i połączyć z gotującą się kapustą.Dokładnie wymieszać.Dodać grzybki(nie namaczać).Smalec roztopić na patelni dodać mąkę i zrobić zasmażkę.Połączyć z kapustą jeszcze chwilkę pogotować i gotowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.