Skocz do zawartości

Ryba W Zalewie Słodko-kwaśnej


k@sia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 0,7 kg ryby (filety, bądź tuszki pokrojone w dzwonka - ja użyłam dzwonków z dorsza)
  • 1-2 cebule
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 czerwona papryka
Zalewa:

  • 2 szkl. wody
  • 1/2 koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek ketchupu
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek octu
  • 1/2 szkl. oleju
  • łyżka vegety
  • pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Rybę posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i odstawić. Warzywa pokroić w cienkie, krótkie paski i odstawić. Składniki przeznaczone na zalewę, wymieszać i zagotować. Usmażoną rybę układać warstwami z surowymi warzywami. Zalać gorącą zalewą. Spożywać najlepiej na drugi dzień.

Smacznego :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Zrobiłam rybkę na święta, w trakcie przygotowań udało mi się zrobić fotki :grin: Może ktoś się skusi :D post-11138-1239742793_thumb.jpg post-11138-1239742786_thumb.jpg P.S. Użyłam miruny smażonej w cieście, była pycha :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.