k@sia Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Składniki: 0,7 kg ryby (filety, bądź tuszki pokrojone w dzwonka - ja użyłam dzwonków z dorsza) 1-2 cebule 3 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka Zalewa: 2 szkl. wody 1/2 koncentratu pomidorowego 6 łyżek ketchupu 6 łyżek cukru 6 łyżek octu 1/2 szkl. oleju łyżka vegety pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Rybę posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i odstawić. Warzywa pokroić w cienkie, krótkie paski i odstawić. Składniki przeznaczone na zalewę, wymieszać i zagotować. Usmażoną rybę układać warstwami z surowymi warzywami. Zalać gorącą zalewą. Spożywać najlepiej na drugi dzień. Smacznego :D Cytuj
k@sia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zrobiłam rybkę na święta, w trakcie przygotowań udało mi się zrobić fotki :grin: Może ktoś się skusi :D P.S. Użyłam miruny smażonej w cieście, była pycha :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi