Skocz do zawartości

Pieczeń Z Mielonego Mięsa


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 75dag mięsa mielonego wieprzowego 1jajko bułka tarta 2ząbki czosnku cebula łyżka mąki ziemniaczanej wegeta pieprz majeranek pęczek natki pietruszki. olej Przygotowanie: Mięso wkładamy do miski,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i ścieramy cebulą na tarce lub kroimy w drobną kostkę,bułkę tartą,jajko i mąkę.Doprawiamy do smaku i wkładamy pokrojoną natkę pietruszki.Formujemy walec,obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180st około godziny.Należy pamiętać o tym aby masa była ścisła.Można podawać pokrojoną pieczeń w grube plastry i polane gotowym sosem grzybowym.Kroić na kanapki na ciepło jak i na zimno.Tylko tyle mi zostało od wczoraj

post-12133-1228643079_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.