Beella Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Składniki: 75dag mięsa mielonego wieprzowego 1jajko bułka tarta 2ząbki czosnku cebula łyżka mąki ziemniaczanej wegeta pieprz majeranek pęczek natki pietruszki. olej Przygotowanie: Mięso wkładamy do miski,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i ścieramy cebulą na tarce lub kroimy w drobną kostkę,bułkę tartą,jajko i mąkę.Doprawiamy do smaku i wkładamy pokrojoną natkę pietruszki.Formujemy walec,obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180st około godziny.Należy pamiętać o tym aby masa była ścisła.Można podawać pokrojoną pieczeń w grube plastry i polane gotowym sosem grzybowym.Kroić na kanapki na ciepło jak i na zimno.Tylko tyle mi zostało od wczoraj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.