asienka19873 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Skladniki: 60dag miesa z piersi kurczaka na marynate: 3-4 zabki czosnku, 1/2 szkl. wytrawnego czerwonego wina, 1/2 szkl. sosu sojowego, 2 lyzeczki miodu 1 lyzeczka soli, 1 lyzeczka curry, 1 lyzeczka pieprzu, imbir mielony wg uznania dodatkowo: 1 litr oleju, maka do panierowania Wykonanie: W miseczce mieszamy sos sojowy,wino,roztarte zabki czosnku,miod i przyprawy. Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy na kawalki wygladajace jak frytki ziemniaczane i wkladamy na 2-3 godziny do marynaty. Rozgrzewamy olej,kawalki miesa obtaczamy w mace i smazymy w w glebokim tluszczu na zloty kolor. Podajemy z prawdziwymi frytkami i surowka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.