IGA Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Mak-ser 50 dag maku 25 dag margaryny 20 dag cukru pudru 6 jajek 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy Mleko Mak sparzyć mlekiem, zmielić 3 razy. Utrzeć margarynę z cukrem żółtkami, dodać mak, mąkę z proszkiem i pianę z białek. 80 dag sera – zmielić (nie może być zbyt mokry) 2 szklanki cukru 8 jajek 4 łyżki grysiku 0,5 kostki margaryny Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać ser, grysik, na końcu pianę z białek. Wyłożyć dużą blachę papierem, wyłożyć połowę ciasta makowego, na to ser i drugą część ciasta makowego. Upiec, wystudzone oblać polewą czekoladową. Smacznego. Ciasto jest smaczne i dekoracyjne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.