ina12 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Biszkopt: 6 jaj 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem, ubijając dodawać kolejno żółtka. Obydwie mąki przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszać z ubita pianą i upiec. Masa: 2 szklanki maku ( sparzyć, przekręcić dwa razy przez maszynkę) 1 kostkę margaryny 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru olejek migdałowy Można dodać rodzynki i orzechy Do garnka włożyć margarynę, mak i dalsze produkty. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy masa będzie gęsta, przełożyć biszkopt przekrojony na pół. Wierzch polać dowolną polewą. Ciasta na stół. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.