ina12 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 2 solone śledzie 4 ziemniaki 4 nieduze buraki ćwikłowe 2 jabłka 1 jajko 2 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 łyżki kwasu lub rozcieńczonego koncentratu buraczanego 1/2 szklanki śmietanki Śledzie oczyścić, umyć, zalać zimną wodą i moczyć 12 godz. Następnie obrać ze skóry i odfiletować. Buraki oraz ziemniaki umyć i osobno ugotować w łupinach. Gdy wystygną, obrać je i pokroić w kostkę. Dodać jabłka i cebulę pokrojone także w kostkę, wlać kwas buraczanny, wymieszać. Filety obłożyć sałatką, posypać ugotowanym na twardo i posiekanym jajem oraz polać ubitą śmietaną. Biblioteczka poradnika domowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.