Gość Nickon Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Mam niezwykle porządny kawał ochłapu mięsa z renifera. Muszę coś z tego przygotować, żeby zaspokoić głód Coopera - mojego kumpla z czasów liceum:) Teraz proszę Was drodzy kucharze o pomoc! Oto mój ochłap: https://wrzuc.net/get.php?what=9mzvj58bdsc_0005.jpg https://wrzuc.net/get.php?what=6vk8xgcwdsc_0006.jpg https://wrzuc.net/get.php?what=gy3cxf5wdsc_0007.jpg Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 https://www.recipezaar.com/Roast-Reindeer-150407 szybko i prosto: 300g mrożonego mięsa z renifera (jak ulał w Twoim przypadku) 100g boczku (może byc tłusty) pół łyżeczki soli 2 szczypty pieprzu szklanka/200ml piwa (najlepiej domowe) lub wody rozmrozic mięso/pokroic w plastry tudzież w "gulaszową kostkę" pokroic boczek w plastry i smażyc aż wytopi się tłuszcz (tylko nie przypalic) dodac mięso do boczku i zrumienic je dodac przyprawy i piwo(wodę) dusic pod przykryciem przez ponad pół godziny przygotowac puree i podawac razem z nim mięso (dosłownie na nim) serwowac z czerwonymi borówkami lub i to już moja propozycja z żurawiną to tyle na szybko z google.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nickon Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nickon...wrzuć w Google "mięso z renifera" -lub cos w tym stylu- i z pewnością otworzy Ci się co nieco, z przepisów które Ciebie zainteresują :) a ja,gdybym miała taki kawał mięska -ale nie mam- to bym zamarynowała w całości,później,normalnie w świecie bym je upiekła w piekarniku,w rekawie foliowym, albo w brytfance i z głowy :) zobacz tutaj https://www.poloniainfo.se/forum/temat.php?temat=24298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.