Gość pyska Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Mam bardzo wazne pytanie: czy jest mozliwe "uratowanie" śmietany, ktora sie juz zwarzyla??mam nadzieje ze tak. robie tort i potrzebna mi jest dobrze ubita smietana, w przeciwnym tazie musze zaczac od nowa pozdrawiam.... Cytuj
uretan Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Niestety. Jak się już zwarzyła, to nie ma szans, przykro mi ;-) Cytuj
Gość fosko Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 z tego co ja sie orientuje to niestety nic nie pomoze ;-) Cytuj
agnieszka Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 hm...wiesz ja czasem robie jakies ciasto z masa ze smietany którą dzien wczesniej zagotowuję z tabliczką czekolady250ml...i to schładzam..Na drugi dzien tą mase ubijam po prostu mikserem....jest bardzo dobra.Wiec tak sobie mysle czy przypadkiem taką zwarzoną smietane nie morzna by przegotowac z czekolada gorzką...morze sie jeszcze ubije...ale musisz to mocno schłodzic.Człowiek uczy sie metodą prob i błedow...ale wiesz jak dostosujesz sie do warunkow jakie ma spełniac smietana to na pewno dobrze sie ubije....pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.