Gość pyska Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Mam bardzo wazne pytanie: czy jest mozliwe "uratowanie" śmietany, ktora sie juz zwarzyla??mam nadzieje ze tak. robie tort i potrzebna mi jest dobrze ubita smietana, w przeciwnym tazie musze zaczac od nowa pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Niestety. Jak się już zwarzyła, to nie ma szans, przykro mi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fosko Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 z tego co ja sie orientuje to niestety nic nie pomoze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 hm...wiesz ja czasem robie jakies ciasto z masa ze smietany którą dzien wczesniej zagotowuję z tabliczką czekolady250ml...i to schładzam..Na drugi dzien tą mase ubijam po prostu mikserem....jest bardzo dobra.Wiec tak sobie mysle czy przypadkiem taką zwarzoną smietane nie morzna by przegotowac z czekolada gorzką...morze sie jeszcze ubije...ale musisz to mocno schłodzic.Człowiek uczy sie metodą prob i błedow...ale wiesz jak dostosujesz sie do warunkow jakie ma spełniac smietana to na pewno dobrze sie ubije....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.