Skocz do zawartości

Czereśnie Marynowane


Beella

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1kg czereśni 0,4l wody 0,4kg cukru o,1l (setka)octu ziele angielskie pieprz w ziarnkach goździki gorczyca. Przygotowanie: Czereśnie umyć z ogonkami,ułożyć w słoikach,wkładając na dno przyprawy.Odmierzoną ilość wody zagotować z cukrem i octem.Gorącą zalewą zalać czereśnie w słoikach,zamknąć i wstawić do pasteryzacji.Słoki poniżej 0,5l pasteryzować 20min. większe 25min. Należy pamiętać o tym że przy większej ilości czereśni trzeba zwiększyć ilość gotowanej zalewy i składników. Czereśnie te doskonale dekorują ciasta oraz potrawy mięsne.

post-12133-1231763230_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.