Beella Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Składniki: 1kg czereśni 0,4l wody 0,4kg cukru o,1l (setka)octu ziele angielskie pieprz w ziarnkach goździki gorczyca. Przygotowanie: Czereśnie umyć z ogonkami,ułożyć w słoikach,wkładając na dno przyprawy.Odmierzoną ilość wody zagotować z cukrem i octem.Gorącą zalewą zalać czereśnie w słoikach,zamknąć i wstawić do pasteryzacji.Słoki poniżej 0,5l pasteryzować 20min. większe 25min. Należy pamiętać o tym że przy większej ilości czereśni trzeba zwiększyć ilość gotowanej zalewy i składników. Czereśnie te doskonale dekorują ciasta oraz potrawy mięsne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.