Skocz do zawartości
Beella

Czereśnie Marynowane

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1kg czereśni 0,4l wody 0,4kg cukru o,1l (setka)octu ziele angielskie pieprz w ziarnkach goździki gorczyca. Przygotowanie: Czereśnie umyć z ogonkami,ułożyć w słoikach,wkładając na dno przyprawy.Odmierzoną ilość wody zagotować z cukrem i octem.Gorącą zalewą zalać czereśnie w słoikach,zamknąć i wstawić do pasteryzacji.Słoki poniżej 0,5l pasteryzować 20min. większe 25min. Należy pamiętać o tym że przy większej ilości czereśni trzeba zwiększyć ilość gotowanej zalewy i składników. Czereśnie te doskonale dekorują ciasta oraz potrawy mięsne.

post-12133-1231763230_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.