Skocz do zawartości

Bułeczki


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

D o roboty

20 dag margaryny , wyjąc żeby była bardzo miękka

Do miski wsypać 1/2 szk. cukru + duży cukier waniliowy + 5 jajek i roztrzepać + 2 szk. mąki

Zostawić

W drugim naczyniu 2 3/4 szk. mleka podgrzać + 1/4 szk. cukru + dobra szczypta soli i dodać 10 dag. drożdży , bardzo dobrze wymieszać , żeby nie było grudek drożdży i wlać na mąkę i jajka

Wszystko zasypać 1 kg mąki

Postawić na ścierce , a drugą przykryć ( aby ciasto miało ciepło) , aż ciasto podrośnie i popęka

Zarabiamy i jak wymieszamy dodać margarynę + 2 łyżki oleju

Wyrobić i zostawić do wyrośnięcia , czyli podwojenia objętości

Robimy bułeczki , ja biorę troszki ciasta lekko rozciągam daje nadzienie i zlepiam , zlepionym na duł i lekko docisnąć, nadziałam serem i posmarowałam po wierzchu roztrzepanym jajkiem

Piekę w 170

Wychodzi 40 bułeczek

Moje dzieci je uwielbiają , popijając owocowym jogurtem ;)

POLECAM – mam nadzieje że nie będziecie żałować

post-6127-1232478476_thumb.jpg

post-6127-1232478493_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.